Algemene informatie over de Kaaimaneilanden

Voordat je op reis gaat is het handig om wat algemene informatie over de Kaaimaneilanden te lezen. Zo kom je minder snel voor vervelende verrassingen te staan. Daarom vind je op deze pagina een overzicht van allerlei soorten informatie, van bezienswaardigheden tot praktische tips!

Feitentabel

Voor een overzichtelijk beeld van een aantal belangrijke feitjes over de Kaaimaneilanden kan je terecht bij de feitentabel.

Bezienswaardigheden

Op de Kaaimaneilanden is van alles te zien. Ben je graag actief? Dan kan je heerlijk hiken en duiken. Liever op het strand liggen? Dan is lekker relaxen op het Seven Mile Beach echt iets voor jou. Kijk bij bezienswaardigheden voor meer leuke activiteiten, want vervelen hoef je je zeker niet!

Horeca

Echte bourgondiërs kunnen hun hart ophalen aan de Kaaimaneilanden. Doordat de eilandengroep zowel relatief dichtbij Noord- als Zuid-Amerika ligt, zijn er invloeden van allerlei culturen en hun keukens te vinden. Bij eten en drinken hebben we een aantal restaurant-tips gezet, om je een beetje richting te geven in het grote aanbod.

Achtergrond

Hoeveel inwoners heeft de Kaaimaneilanden? Wat doe je als je iemand begroet op de eilanden: geef je diegene drie kussen net zoals in Nederland, of doe je wat anders? Wat is de officiële taal? Antwoorden op deze en nog meer vragen vind je bij achtergrond.

Klimaat

Het hele jaar door is het op de Kaaimaneilanden aangenaam weer, zo’n 29 graden gemiddeld. De eilanden kennen een regenseizoen met een warme, natte zomer en een droog seizoen met een milde, droge winter. Voor meer informatie kan je kijken bij het weer .

Praktisch

Misschien niet het spannendste om voor te bereiden voor je reis, maar wel een van de belangrijkste punten om bij stil te staan: praktische zaken. Wat is bijvoorbeeld de valuta op de Kaaimaneilanden en welke inentingen worden aangeraden? Meer hierover weten? Kijk dan bij praktische informatie.