Flora en fauna op de Kaaimaneilanden

De flora en fauna op de Kaaimaneilanden is heel divers. De eilanden staan wereldwijd bekend om hun grote verscheidenheid aan zeedieren, maar op de eilanden vind je ook een aantal ontzettend mooie dieren en planten. Een van de beroemdste is de blauwe leguaan, die helaas met uitsterven bedreigd is. Door speciale fokprogramma’s proberen de eilanden de populatie weer uit te breiden, en tot nu toe lijken deze programma’s veelbelovend. Ook leven er zo’n 60 vlindersoorten, en tijdens het migratieseizoen van vogels zijn er ongeveer 200 soorten te vinden die even een stop maken op de eilanden. In de botanische tuinen of op de mistic trail hike krijg je het beste beeld van de grote diversiteit aan dieren en planten die de Kaaimaneilanden rijk zijn.

Mastic Trail Hike

De Mastic Trail is 100 jaar oud, te vinden op Grand Cayman en neemt je terug in de tijd. Tijdens de hike kan je zomaar drie belangrijke, nationale coryfeeën zien: de Silver Thatch Palmboom, de Wild Banana Orchidee en Cayman papegaaien. Wanneer je dit hele pad wil bewandelen, ben je ongeveer 2 uur bezig. Een aanrader is het om dit met een gids te doen, dan duurt het wel wat langer, maar krijg je veel leuke informatie.

De Mastic Trail hike is genoemd naar de vele Mastic Trees (Mastiekbomen) die er vroeger op de eilanden te vinden waren. Helaas zijn er door ontbossing nu een stuk minder.
Tijdens de hike kom je, ondanks de relatief korte lengte, langs een aantal verschillende soorten gebieden. Zo zie je een savanne met veel gras, een droog bos, een rotsachtig gebied en moerassen. De flora die je er vind is soms al wel 200 jaar oud.

Een nadeel is er wel: mensen die bang zijn voor slangen zijn waarschijnlijk wat minder enthousiast om deze hike te doen. Onderweg kom je er namelijk nogal wat tegen, zij het klein en ongevaarlijk.