Informatie over de Kaaimaneilanden

De Kaaimaneilanden liggen in het Caribisch gebied. Zoals al bij zonvakantie viel te lezen bestaat de eilandengroep uit drie eilanden: Grand Cayman, Cayman Brac en Little Cayman. Naast het lekkere tropische weer staan de Kaaimaneilanden nog om iets anders bekend: ze zijn een belastingparadijs voor bedrijven.

De eilandengroep heeft drie keer een naamsverandering ondergaan. Toen ze ontdekt werden door Columbus noemde hij ze ‘Las Tortugas’, omdat er zoveel zeeschildpadden rondom de eilanden voorkomen. Daarna werden ze ‘Los Lagartos’ (de alligators) genoemd, naar de vele spitssnuitkrokodillen die er toen leefden. Uiteindelijk gaf een Engelsman ze de naam die wij allemaal kennen: ‘Cayman Islands’, oftewel de Kaaimaneilanden.

Vakantie vieren op de Kaaimaneilanden

Vakantie vieren kan ontzettend goed op deze prachtige eilanden. Naast een van de mooiste stranden (Seven Mile Beach) ter wereld kan je hier nog veel meer mooie natuur vinden. De Kaaimaneilanden lenen zich erg goed voor duiken, snorkelen en hiken, maar ook voor cocktails drinken en zonnen.

Klimaat

Op de Kaaimaneilanden heerst een tropisch zeeklimaat, met een regen- en droger seizoen. Gemiddeld regent het er 130 dagen per jaar, maar op deze dagen beperkt de regen zich vaak tot één tropische bui per dag. Hele dagen regen zoals in Nederland zal je er dus maar weinig hebben.

De temperatuur op de eilanden is het hele jaar door vrij constant, met als laagste gemiddelde temperatuur 29 graden, en als hoogste 32. Je zult het hier dus niet snel koud hebben!