Restaurants

Naast genieten van de adembenemende uitzichten en het lekkere weer, kan je ook heerlijk eten en drinken op de Kaaimaneilanden. Ze hebben zichzelf tot ‘Culinary Capital of the Caribbean’ benoemd, en dat is niet voor niets! De ruim 200 restaurants op de eilanden bieden een divers palet aan smaken. Van lokale delicatessen tot vegetarische gerechten, en van Mexicaans tot sushi: alles is er mogelijk. Tip: de afgelopen 7 jaar is er iedere keer in april een Slow Food Day gehouden in het uitgaansgebied Camana Bay. Op deze dag wordt de lokale keuken in het zonnetje gezet en kan je allerlei gerechten proeven die gemaakt zijn van lokale ingrediënten. Ook zijn er allerlei leuke evenementen waar je je voor kan inschrijven, dus hou deze dag goed in de gaten!

Eten & drinken | Tips

  • Morgan’s Seafood Restaurant

Het getrouwde koppel Richard en Jane, eigenaars van Morgan’s Seafood Restaurant, gebruikt alleen lokaal gevangen vis in haar gerechten, dagelijks gevangen door hun eigen vissers. Op deze manier ben je dus verzekerd van heerlijke verse kreeft of tonijn (als het het seizoen is natuurlijk).

  • The Greenhouse Restaurant

Vegan, vegetarisch of voor veel allergisch? The Greenhouse Restaurant is van alle markten thuis, en past gerechten aan naar jouw wens. Verder probeert het haar ecologische voetafdruk te beperken door zo veel mogelijk lokale producten te gebruiken. Wat niet op de Kaaimaneilanden te vinden is, wordt via organische/natuurlijke imports binnen gehaald. Iets dat in deze tijden van klimaatverandering ook niet onbelangrijk is.

  • Chicken!Chicken!

Dit restaurant is, niet geheel verwonderlijk, beroemd om haar heerlijke ‘Carribbean Wood Roasted’ kip. Deze wordt geserveerd met verse groenten, huisgemaakte soepen en ‘Cayman style’ maïsbrood. Naast lekker eten kan je hier ook helemaal in de Caribische sfeer opgaan door het haardvuur, de vele kleuren en een grote rotisserie.

  • Casanova’s by the sea

Zelfs Europa hoef je niet te missen wanneer je op de Kaaimaneilanden bent. Door de klassiekers die je bij Casanova’s kunt nuttigen onder het genot van de klanken van de in-house harpist, waan je je in Italië. Zowel locals als toeristen gaan hier graag naartoe.

  • Legendz Sports bar

Niet vies van een potje football kijken op z’n tijd? Dan moet je in deze bar zijn. Met haar rode banken, milkshakes en burgers lijkt het net alsof je in een Amerikaanse diner bent. De bar heeft ook een happy hour, inclusief mock tails en milkshakes voor de kids.

  • Island Naturals cafe & retail

Voor de lekkerste salades en lokaal geroosterde koffie kan je terecht bij Island Naturals. Bij dit café draait het allemaal om een gezonde levensstijl, vegans en vegetariërs kunnen hier dan ook zeker hun hart ophalen. Fan van kristallen en superfoods? In de Island Naturals winkel kan je allerlei wellness producten kopen.

  • Coccoloba Restaurant

Één van de weinige restaurants op Grand Cayman die letterlijk op het strand ligt. Met je voeten in het zand kan je genieten van typisch Mexicaanse gerechten en drankjes, zoals guacamole en tequila. ‘s Avonds wordt de muziek harder gezet, en kan je op het strand dansen terwijl de zon onder gaat.

  • Full of Beans Cafe

Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag, vinden ze bij Full of Beans. Op hun uitgebreide ontbijtkaart vind je onder andere croissants, yoghurt, een breakfast burrito en pannenkoeken. Zelf een broodje samenstellen behoort ook tot de mogelijkheden. Wil je iemand speciaals verrassen met een ontbijtje op bed? Het café biedt ‘surprise boxes’ aan, met lekkere ontbijtjes, koffie en sap erin. Deze worden thuis bezorgd, zodat je heerlijk vanuit je luie bed samen kan genieten van een uitgebreid ontbijt.