Het weer op de Kaaimaneilanden

Het weer op de Kaaimaneilanden is door het tropische zeeklimaat het hele jaar aangenaam. De gemiddelde temperatuur is er rond de 29 graden. Omdat het een eiland is, waait er ook het hele jaar door een lekker briesje. Wel is het belangrijk om rekening te houden met het regen en droge seizoen. Eind november tot midden april is het er relatief koel (nog steeds gemiddeld rond de 30 graden, maar soms met uitschieters naar beneden van 20 graden), maar wel droog.
Vanaf eind april tot begin november is er het regenseizoen, en is het er warmer, maar wel nat. Zoals al gezegd is bij informatie, regent het er 130 dagen per jaar. Echter, op deze dagen regent het niet de hele dag: het natte weer beperkt zich meestal tot 1 tropische bui per dag. Deze bui is vaak ‘s avonds, wat betekent dat er overdag nog meer dan voldoende zon is. Duiken, snorkelen en hiken kan dus nog steeds erg goed in het regenseizoen.

Wat wel een punt kan zijn, zijn de orkanen die zo nu en dan overwaaien. Niet alleen de Kaaimaneilanden hebben hier last van, maar het hele Caraïbisch gebied krijgt hier af en toe mee te maken. Het orkaanseizoen is er van juni tot november, met de meeste kans op een orkaan van augustus tot oktober.

De beste tijd om naar de Kaaimaneilanden te reizen is van november tot april, omdat het dan het minst warm is en het minste regent. Dit is echter wel het hoogseizoen, dus de prijzen zijn dan op hun hoogst. Liever minder betalen? Dan is het het beste om tussen maart en juni te boeken, de hotelprijzen zijn dan het laagst. Ook begint het heftigste gedeelte van het regenseizoen rond mei (en duurt tot oktober), dus dit zou je dan deels nog kunnen vermijden.

Op de Kaaimaneilanden kun je het hele jaar
genieten van een aangename temperatuur!