Vliegtickets & Cruise

Vanuit Nederland met een directe vlucht naar de Kaaimaneilanden vliegen is helaas niet mogelijk, maar vanuit Londen wel! Je doet er dan vanuit Nederland met 1 overstap zo’n 25 uur over om op Grand Cayman terecht te komen. Een nadeel van deze bijna rechtstreekse vlucht is dat ‘ie erg duur is (rond de 1900 euro). Voor de helft van dit bedrag reis je in minder tijd (20 uur) met 2 overstappen naar dezelfde bestemming. Veel voordeliger dus!

Liever mét cruise? Dat kan al vanaf 1532 euro per persoon voor ongeveer 12 dagen. Erbij inbegrepen zijn de vliegreis, transfers en hotelovernachtingen. Het nadeel hiervan is echter dat je niet zelf kunt bepalen hoe lang je waar bent, maar daar krijg je wel een zeer verzorgde reis voor terug.

Praktisch vliegen naar de Kaaimaneilanden

Met alleen een vliegticket kan je kiezen of je 1 of 2 keer wil overstappen, of je 25 uur of 20 uur over je reis wil doen en hoeveel je daarvoor wilt betalen.
Wil je met een cruise erbij, dan ben je voor 12 dagen inclusief vliegreis en accommodatie voorzien.
Alle bedragen verschillen natuurlijk per seizoen. Als je niet de hoofdprijs wilt betalen, is het slim om buiten het hoogseizoen te vliegen. Het hoogseizoen is over het algemeen van begin juli tot en met eind augustus. Verder kan het verstandig zijn de schoolvakanties te vermijden, aangezien de prijzen dan vaak hoger liggen dan wanneer kinderen gewoon naar school moeten.

Tijdens het vliegen is het handig om je paspoort en ticket altijd binnen handbereik te hebben, zo voorkom je dat je ze kwijtraakt én het is handig als je meerdere keren moet overstappen.

Verder is het in de Nederlandse zomertijd op de Kaaimaneilanden 7 uur vroeger dan in Nederland, en in de wintertijd is het er 6 uur vroeger. Rekening houden met een jetlag is daarom niet onverstandig!