Bezienswaardigheden op de Kaaimaneilanden

Bij zonvakantie hadden we al een aantal bezienswaardigheden op de Kaaimaneilanden genoemd, maar er is zoveel te doen en te zien dat we die lijst op deze pagina nog een stukje hebben uitgebreid. Op alledrie de eilanden kan je geweldig snorkelen, duiken en bijzondere flora en fauna zien, het zou zonde zijn als je iets zou missen! Daarom kan je hieronder nog een aantal leuke bezienswaardigheden op de Kaaimaneilanden vinden.

Pedro St. James

Dit huis is het oudste gebouw dat op de Kaaimaneilanden te vinden is. Door de locals wordt het ‘Pedro’s Castle’ genoemd. Het heeft vandalisme, orkanen en brand overleefd, en is, na een restauratie, nog steeds te bewonderen door publiek. Ook kun je er een rum tour en -proeverij doen.

Het gebouw kent een rijke historie: in 1831 was het het afspreekpunt voor de allereerste parlementsverkiezingen op de Kaaimaneilanden. In 1835 werd het gebouw gebruikt om aan te kondigen dat de slavernij was afgeschaft door het Britse rijk.

Queen Elizabeth II Botanic Park

Dit is het enige botanische park dat op de Kaaimaneilanden te vinden is. Het is in 1994 geopend door Koningin Elizabeth zelf, en is bedoeld om de lokale dier- en plantsoorten te beschermen tegen uitsterving. Het park is ook het thuis van het ‘Blue Iguana Recovery’ programma, dat de populatie bedreigde blauwe leguanen probeert te vergroten.  Het is dan ook de enige plek waar je deze dieren kunt bewonderen.

Cayman Islands National Museum

Dit is zowel voor kinderen als volwassenen een leuk museum om meer te weten te komen over de cultuur en de unieke geschiedenis van de eilanden. Op een creatieve manier kom je meer te weten over de ontwikkeling van de Kaaimaneilanden en de natuur die er te vinden is. Zo kun je in de ‘Natural History Gallery’ alles te weten komen over de dieren die op de Kaaimaneilanden leven, foto’s zien van de beroemde zee-muur waar je naar kan duiken, en een schildpadden-nest gebied zien. In de ‘Cultural History Gallery’ kan je luisteren naar een zeeman die verhalen verteld in zijn boot, en de pioniers zien die de ontwikkeling van de Kaaimaneilanden in gang hebben gezet.

Kittiwake

Een van de schripwrakken waar je naartoe kunt duiken is de Kittiwake, een voormalig marineschip uit de Verenigde Staten. Zo’n 20.000 mensen snorkelen of duiken er ieder jaar naartoe. De Kittiwake is tevens de laatste plek van de ‘365 Dive Site’, een initiatief van de Kaaimaneilanden dat 365 plekken om naartoe te duiken in kaart heeft gebracht. Zo bieden de eilanden voor iedere dag in het jaar een nieuwe duik-ervaring.

Een leuke bijkomstigheid van het duiken naar dit schip is dat je, naast geweldig zicht op en in het wrak, ook een scala aan tropische vissen, schildpadden en roggen te zien krijgt.

Crystal Caves

Deze grotten hebben zich gedurende miljoenen jaren gevormd, met als gevolg dat je de mooiste stalagmieten en stalagtieten te zien krijgt. Het gerucht gaat dat piraten deze grotten hebben gebruikt om hun schatten te verstoppen, en dat er nog steeds een paar begraven zijn. Wie weet vind jij tijdens een anderhalf uur durende Crystal Caves safari-tour dus wel een piratenschat!