Achtergrond van de Kaaimaneilanden

De achtergrond van de Kaaimaneilanden is heel interessant; zo hebben de eilanden wel drie keer een naamsverandering ondergaan. Ongeveer 59.613 mensen wonen op de Kaaimaneilanden, van wel 100 verschillende nationaliteiten. De Spanjaarden annexeerden de Kaaimaneilanden en Jamaica aanvankelijk, maar vanaf 1670 behoorden de eilanden toe aan Engeland. In dit jaar verwelkomde de Kaaimaneilanden ook haar eerste bewoners, voornamelijk schipbreukelingen, Britse mariniers, Afrikaanse slaven en Jamaicaanse landeigenaren. De bevolking is door de jaren heen steeds homogener geworden, onder andere door de afschaffing van de slavernij en de afgelegen ligging van de eilanden.

De officiële taal van de Kaaimaneilanden is Engels, dat in verschillende dialecten wordt gesproken. Ook wordt er veel Spaans gesproken. De meeste mensen wonen op Grand Cayman, in de hoofdstad George Town. Het grootste deel van de bevolking is Christelijk.

Cultuur

Ondanks dat de Kaaimaneilanden onder Brits bewind vallen, zijn ze qua cultuur steeds Amerikaanser geworden. Hun gewoonten en rituelen zijn dan ook een mix van de cultuur van deze twee landen. Iemands hand schudden als je diegene ontmoet is heel normaal, maar van drie kussen of een knuffel geven bij de eerste ontmoeting kan je beter afzien. Dit wordt hier namelijk alleen gedaan bij vrienden en familie.

Veel mensen op het eiland hebben dezelfde achternaam, dus vaak worden ze, om verwarring te voorkomen, voorgesteld met hun voornaam. Kijk dus niet gek op als iemand wordt voorgesteld als Mr. Eric of Ms. Janet!

Ondanks dat de Kaaimaneilanden omringd zijn door strand en zee, is het niet de bedoeling dat je in je bikini of zwembroek in restaurants verschijnt. Verder is topless zonnen of zwemmen op de eilanden verboden.

Flora & Fauna

Schipwrakken, zeldzame dieren en mooie bloemen en planten: op de Kaaimaneilanden is het allemaal te vinden. Benieuwd waar je het beste naartoe kan gaan? Wij geven je wat tips!

Geschiedenis

Nadat de Kaaimaneilanden voor het eerst waren gespot door Columbus is er een hoop gebeurd voordat ze veranderden in één van de grootste belastingparadijzen ter wereld. Hoe dit precies is gebeurd, vind je bij cultuur en geschiedenis.

Staat

Qua staatsvorm is de eilandengroep een Brits overzees gebied. Dit betekent dat ze officieel onder het gezag van Engeland vallen, maar niet bij Engeland zelf liggen. De Kaaimaneilanden hebben een gouverneur en premier, en ook een aantal politieke partijen. De gouverneur wordt gekozen door de koningin van Engeland, en hij/zij benoemt de premier. Deze premier is de politieke leider van de Kaaimaneilanden en van het kabinet. De huidige premier is Alden McLaughlin.

Voor meer informatie over de staat en regering van de Kaaimaneilanden, klik je hier.

Inwoners

In juli 2018 werd het inwoneraantal van de Kaaimaneilanden geschat op 59.613 mensen. Voor meer feiten over de de bevolking en andere handige weetjes kan je terecht bij de feitentabel.